Epäuskon päivä

Tänään aamulla heräsin ajatukseen, että tästä ei taas tule yhtään mitään. Todennäköisesti kukaan ei ole kiinnostunut siitä, mitä olisin heille tarjoamassa. Miksi käytän aikaani siihen, että yritän auttaa niitä, jotka eivät apuani halua? Mitä oikeasti edes osaan? Mitä, jos en osaakaan yhtään mitään, eikä minulla olekaan mitään annettavaa yhtään kenellekään. Mitäs nyt sitten?

Koska uskon, että tämä tunnekaaos on tuttua myös muillekin yrittäjille, uuden työn etsijöille, ideoijille…toivottavasti, päätin kirjoittaa tämän itselleni tämän päivän nostamiseksi ja muille samasta syystä!

Mistä epäusko itseen kumpuaa?

Tässäpä alkuun heti helppo pala purtavaksi….NOT! Mutta yritetään purkaa tätä ajatusta kuitenkin. Kaikessa tekemisessä on erilaisia vaiheita. Kaiken takana on aina idea, siis ajatus! Useimmat meistä rakastavat juuri tätä ideointivaihetta, kun kaikki on mahdollista. Olen haastatellut työurani aikana järjettömän määrän ihmisiä ja oikeasti todella moni haluaisi juuri tehdä tätä ideointivaihetta. No niin, eli kun idea on syntynyt, mitä sitten tapahtuu. Sitten pitäisi alkaa miettimään konkretian ja realistisuuden maailmasta idean toteutuskelpoisuutta. Onko tämä oikeasti hyvä idea vai ei? Kuka tästä ideasta voisi olisi kiinnostunut?

Kun tämä vaihe on tutkailtu läpi pitäisi tehdä toimintasuunnitelma ja ottaa ensimmäiset askeleet. Ja kuin salama kirkkaalta taivaalta EPÄUSKO istahtaa olkapäällesi. Itseasiassa sille on olemassa nimikin ja se on EGO. Tämä välillä hyvinkin ikävä toveri alkaa heiluttamaan innostustasi kertomalla sinulle kaikki mahdolliset syyt, miksi tämä ei onnistu, miksi kukaan ei halua kuulla tästä ideastasi, ja miten olet ennenkin epäonnistunut ja miksi nytkään onnistuisit. Vaikka tässä kohtaa epätoivo saattaa olla voimakastakin, sinun tulee muistaa kolme asiaa:

  1. Älä nyt ihmeessä omia ajatuksiasi usko! Ennen kuin olet oikeasti kokeillut ja testannut ideaasi muille ihmisillä, älä nyt ihmeessä tee mitään johtopäätöksiä ajatustesi pohjalta.
  2. Sinun pitäisi pelätä enemmän sitä, että et edes kokeile, että luovutat, kuin sitä että saatat epäonnistua!
  3. Epäonnistumisen mahdollisuuksin ajattelu on mielikuvituksesi väärinkäyttöä!

Tässä kohtaa sinun tulee siis sanoa voimakkaasti mielessäsi egollesi, että sinä et nyt määrää täällä!

Kun sisäistät nuo kolme kohtaa ja olet valmis jatkamaan, on ensimmäisen askeleen aika. Lupaan sinulle, että kun ensimmäinen askel on otettu, koet helpotusta! Mutta muista egosi ei kuitenkaan ole kadonnut mihinkään vaan se odottaa sopivaa hetkeä iskeä jälleen. Mutta tällä kertaa olet varustautunut.

Mitä nopeammin alat viemään ideaasi ihmisten saataviksi ja alat keräämään palautetta, se vahvistaa asemaasi epäuskoa vastaan taistelemisessa. Sillä huolimatta siitä, onko tämä ideasi sitten loppujen viimein se lentoon lähtevä, niin olet joka tapauksessa onnistunut, sillä et ole antanut periksi tai luovuttanut, vaan olet lähtenyt testaamaan ideaasi.

Nyt tulee ehkäpä yksi tärkeimmistä kohdista, joka sinun kannattaa lukea tarkkaan.

Kaikkein suurin voima nimittäin piilottelee AKTIIVIENERGIASSA. Se tarkoittaa sitä energiaa, kun saat inspiraation, että nyt kirjoitan se blogikirjoituksen, nyt laitan palveluni myyntiin, nyt korjaan rikkinäisen oven, nyt pesen lattiat, nyt kyllä lähden lenkille ym. Se hetki, kun saat tämän idean, se pitää tehdä HETI!

Aktiivienergiaa on silloin käytössäsi enemmän kuin normaalisti ja kun käytät sen, saat aikaiseksi enemmän kuin muuten. Jos jäät odottamaan, aktiivienergian hyöty katoaa ja tekemisen aloittaminen muuttuu paljon raskaammaksi.
Joka tapauksessa epäusko on meidän pelkojemme virittämää sisäistä puhetta, jota ei kannata kuulla, mikäli haluaa testata oikeasti ideaansa käytännössä. Peloilla on toki tehtävänsä, kun matelija-aivomme arvioivat onko tilanne uhkaava vai ei, mutta tässä kohtaa et tarvitse pelkoa!

Mikäli olet pelkkä ideoija, etkä edes halua viedä asioita eteenpäin, se on myös ok!

Ylikuvitelma itsestäsi kaikkien ihmisten tuntijana ei auta lainkaan tässä kohtaa!

Kaikki ne epäuskon ajatukset siitä, miten muut kuitenkin pitävät ideaasi huonona, eivätkä halua ostaa tai kuulla siitä mitään, korostavat sitä ideaa, että tuntisit kaikkien ihmisten ajatukset! Sinun pitäisi olla aikamoinen ajatusten lukija, että tämä olisi mahdollista. Et ole todennäköisesti ajatellut asiaa tältä kantilta aikaisemmin, eikö totta? Egomme saa meidän siihen uskoon, että ajatuksemme ovat totta ja näin meistä tulisi yhtäkkiä telepaattisia kykyjä omaavia superlahjakkuuksia? Enpä usko! Tämä on samalla helpottavaa.

Joten seuraavan kerran, kun ajatuksesi sanovat, että joku ajattelee jotain huonoa sinun ideastasi ym. niin kysy itseltäsi, että oletko saanut yliluonnollisia kykyjä lähiaikoina?

Huijaa ajatuksiasi ja toimi ennen kuin ehdit liikaa ajattelemaan.

Nyt sinun pitää toimia nopeasti, sillä egosi tajuaa millä hetkellä hyvänsä, että olet toimimassa ilman itsekritiikkiä. Joten esimerkiksi jonkun pienen asian tekeminen heti, ilman liikaa ajattelua laittaa liikkeelle pienen liukuhihnan, johon on sen jälkeen helpompi laittaa isompiakin asioita. Älä siis nuku idean päälle!

Mitäs sitten kun epäusko iskee, kun olet jo vienyt asiaasi eteenpäin ja kuin salama kirkkaalta taivaalta kaikki tekemäsi tuntuukin aivan huonolta idealta!

Olet siis saattanut jo lähettää satoja työhakemuksia, olet saattanut jo toimia yrittäjänä hetken aikaa tai olet muuten lähtenyt toteuttamaan ideaasi tai vaikkapa jo unelmaasi.

No niin olet siis tullut epätoivon labyrinttiin, johon jokainen meistä sortuu aina silloin tällöin, sinulla on kädessäsi kompassi nimeltä ajatukset ja kaksi vaihtoehtoa. Tämä vaihe on oikeastaan aika mahtava, koska nyt opit itsestäsi paljon uusia asioita ja pystyt hyödyntämään oppimaasi jatkossa.

  1. Voit alkaa katsomaan ajatuksien kompassista suuntaa. Sinä johdat ajatuksiasi, ei toisinpäin. Ellet sitten anna niin tapahtua. Tässä kohtaa on niin helppo sanoa, etten voi tunteilleni tai ajatuksilleni mitään. On totta, että ajatukset saattavat yllättää meidät, mutta sen jälkeen voimme päättää huomaammeko me valinnan vaihtoehdon vaiko emme.
  2. Voit rakentaa itsellesi ulospääsyn ja huvittaa itseesi matkalla. Kun huomaat huonon epätoivon ajatuksen valtaavan sinut, voit koittaa tutkailla sitä ajatusta hieman kauempaa tai sitten voit haastaa sen taisteluun. Mitä tapahtuisikaan, jos päättäisikin nauraa päin naamaa omalla epätoivon ajatuksellesi? Jokainen hetki kun havaitset ajatuksesi, voit taistella sitä vastaan.

Kuinka monta täydellistä kopiota sinusta luulet olevan täällä maan päällä? Vastaus on yksinkertainen, ei yhtään!

No niin, nyt tulemme kahteen viimeiseen kohtaan nimeltä, oikeat asiat tapahtuvat oikeille ihmisille ja kunhan olet autenttinen oma itsesi ja teet omaa juttuasi, asiat menevät oikein!

Oikeat asiat tapahtuvat oikeille ihmisille?

Jos olet tullut evätyksi 100 työpaikasta tai menettänyt muuten unelmiesi tilaisuuksia yrittäjänä, et todennäköisesti ole ollut oikea ihminen niihin paikkoihin. Yksinkertaista! Mitä olisi tapahtunut, jos jostain kummallisesta virheestä johtuen olisit päässyt johonkin näistä ”sinulle vääristä” paikoista? Et olisi pitänyt paikasta, muut eivät olisi kuitenkaan pitänyt sinua oikeana henkilönä tähän paikkaan olit sitten työntekijänä tai yrittäjänä. Pelkkä ajatuskin ahdistaa, eikö totta?

Pahinta, mitä voit tehdä, on esittää jotain ihan eri ihmistä, kuka olet ja sillä ansiolla päästä johonkin tehtävään! Tämä yhdistelmä ei koskaan pääty hyvin. Kunhan olet oma itsesi tulee tilaisuus, jossa sinut huomataan!

Joskus vaan nämä mahdollisuudet eivät näy näkökentässäsi, jos olet kovin kiinni ajatuksissa siitä, millainen tämän mahdollisuuden pitäisi olla. Kun jätät oletuksiasi ja odotuksiasi vähemmälle, näet enemmän!

Autenttinen oma itsesi?

Jos teet omaa juttuasi, olet parhaimmillasi. Jos kopioit muiden tekemisiä, et ole parhaimmillasi. Oman äänen ja oman ajatustavan löytäminen sekä kirkastaminen, ovat äärimmäisen tärkeitä asioita! Tämän takia on hyvä välillä pitää taukoa kaiken mahdollisen uuden oppimisien mahdollisuuksien maailmasta! Joskus mielemme tekee tepposen ja kun luulet puhuvasi omalla äänelläsi, todellisuudessa kerrotkin jonkun toisen ajatuksiasi, etkä edes tajua sitä itse.

Täällä maailmassa on sinulle oikea paikka yrittäjänä, tai työntekijänä ym. Ja mikä parasta, se on juuri nyt tulossa sinua kohti!

Mielenkiintoista on se, että luulin aluksi kirjoittavani kovin konkreettisia, asiapitoisia ajatuksia epätoivon karkoittamisesta, mutta todellisuudessa nämä olivatkin niitä tärkeitä asioita.

Näillä ajatuksilla oma mieleni on jo kirkkaampi ja olen taas jo hyvässä energiassa, toivottavasti sinäkin 🙂