Jatkotarina 01 – osa 06 – Seuraavat tunnit kuluivat nopeasti

SEURAAVAT TUNNIT kuluivat nopeasti. Ihmisten herättämisen prosessi muuttui yhä nopeammaksi, samaa tahtia kuin minä kehityin tehtävässäni. Varis valitsi oikeat ihmiset ja minä toteutin sen asettamaa järjestystä. Mustat liekehtivät varjot muuttuivat myös yhä nopeammiksi toimieni myötä. Me olimme kilpajuoksussa, jossa kilpailtiin ihmisyyden puolesta ja toivon tulevaisuudesta. Lopulta varis pysähtyi ja tutkaili seuraavaa herätettävää, mutta varis ei ollut tällä kertaa varma valinnastaan. Se oli outoa, varis oli valinnut jokaisen ihmisen kyseenalaistamatta, mutta nyt se lenteli henkilön ympäri ja tutkaili sitä jokaisesta suunnasta käsin. Lopulta varis katsoi minuun ja nosti hartioitaan hyvin ihmismäisesti ja jäi odottamaan minun päätöstäni.

Lähestyin naista, joka seisoi selkä minuun päin. Hänen mustat hiuksensa olivat kiinnitettynä tiukalle ponihännälle ja hän oli pukeutunut kauttaaltaan mustaan asuun. Kosketin häntä olkapäähän ja kun nainen kääntyi, en tiennyt mitä sanoa. Järkytykseni näin, että kyseinen nainen oli minä. Hän oli täysin elävä, identtinen minä. Tuijotimme toisiamme kuin peiliin katsoen, tarkkaillen, yrittäen löytää selitystä tilanteeseen. Jos minä olin minä, kuka hän oli? Jos taas hän oli minä, kuka minä olin? Ympärilläni olevien ihmisten liikehdintä jatkui samaan malliin, mutta minä ja minä emme liikkuneet lainkaan. Aika ympärillämme oli pysähtynyt ja tuntui kuin aikakin olisi yrittänyt siirtää tilannetta väkivalloin eteenpäin. Tilanne oli ahdistava. Päätin lopulta kysyä.

– Kuka olet?
– Kuka sinä olet, hän kysyi takaisin?
– Kysyin ensin, vastaa kysymykseeni, sanoin vaativammin.
– Sanotaan, että olen sinä, mutta en kuitenkaan ole?
– Mitä se tarkoittaa, kysyin yhä hämmentyneemmin.

Luulin, että minulla oli tehtävä selkeänä ja luulin, että tiesin lopulta oman suuntani. Nyt olin itse itseni tiellä ja kokonaisuus alkoi muuttua monimutkaisemmaksi.

– Mitä tämä tarkoittaa, tiedätkö, kysyin toiselta itseltäni?
– Voisin sanoa, että tiedän, mutta toisaalta en voi paljastaa sitä vielä?
– Miksi et voi, minulla on tehtävä, olen herättänyt nyt kymmeniä ihmisiä ja yritän pelastaa maailmaa. Sinun pitää vastata minulle, huusin kiihtyneenä.
– Se selviää pian, jatka tehtävääsi, tapaamme lopulta.

Nainen, joka oli minä, jatkoi kävelyään ja katsoi minua jonkun matkan päästä. Jäin paikoilleni seisomaan, vaikka tiesin, että minun pitäisi jatkaa. Varis huusi takaani ja osoitti seuraavaa henkilöä.

To be continued…