Varo vain, voit jopa onnistua!

Inhorealistit, jotka ampuvat työksensä ideoita alas, älkää vaivaantuko lukemaan. Emme halua teidän onnistuvan tässä työssänne yhtään enempää näiden vinkkien avulla. Pahoittelut siitä!

Aktiivienergia on sisällä meissä jokaisessa! Se on elämän eliksiiri, tuo salaisuus, joka on kääritty mahdollisimman luonnonväriseen paperiin, jotta se ei herättäisi huomiota.

Salaisuudeksi se on luokiteltu, koska jos jokainen meistä tajuaisi avata tämän paketin, maailmaan saattaisi tulla kaaos, onnistumisien määrä lisääntyisi ja ihmiset kokisivat enemmän tyytyväisyyttä.

Onnellisuus lisääntyisi, oikeiden asioiden tekeminen lisääntyisi ja turhat asiat jäisivät pois. Ajalle tulisi enemmän sisältöä ja tehokkuutta, tekosyyt voitaisiin haudata ja jokainen pystyisi tekemään niitä asioita, mitä ainakin kuvittelee haluavansa tehdä.

Aika suuria lupauksia 14 kirjaimen yhdistelmälle, mutta totta jokainen. Mikä sitten on tämä meissä erittyvä eliksiiri, agenttien etsimä artefakti (Warehouse13 varastosta vapautunut), joka aukaisee uudet matot eteesi ja vie pois ne vanhat ja likaiset kuramatot kuin Lindströmin miehet. Itseasiassa tämä eliksiiri on läsnä meidän jokaisen elämässä päivittäin, tai ainakin viikottain. Se vierailee kuin Mikko Alaltalon känkkäränkkä, mutta ilman rusinoita ja lasten pelottelua. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin liiskaantunut rusina sukan pohjassa, ne tietää, jotka tietää. Mutta asiaan. Vastaus on siis aktiivienergia.

Aktiivienergia on myös eliksiiristä erittyvä tunne, voimakas sellainen. Tunne, joka pitää sisällään monia eri tunteita.

Se on kuin emotunne, jonka alle tulee sisartunteita nimeltä, kaikki on mahdollista, haluan tämän nyt, minäkin pystyn yms.

Useimmiten tämä emotunne valtaa minut, kun on ilta, kentien se tekee niin myös sinulle? Olet katsonut televisiota ja siinä se sitten on, ärsyttävän voimallinen tunne, että nyt lähtee, nyt todellakin lähtee. Sitten tajuat, että yksikään kauppa ei ole auki, lenkille on liian myöhäistä mennä, koska on jo nukkuma-aika, kukaan ei ole enää hereillä ym. Tunnistatko tämän? Itseasiassa on todella epäreilua, että kaikki aktiivienergiaa herättävät asiat tapahtuvat iltaisin, jälleen ainakin minun elämässäni. Illassa on jotain sellaista voimaa, joka herättää meissä jokaisessa sisäisen Xenan tai Rambon. Tosin sisäisen Rambon herättämiseen riittää mainiosti, kun katsoo sen saman elokuvan jakson, missä Rambo piileskelee siellä metsässä. Se nimittäin lähetetään jostain syystä lähes viikottain. Ainakin siltä tuntuu! Terkut ohjelmapäälliköille.

No mutta mitä tälle sitten voisi tehdä? Aktiivienergia pitää ottaa käyttöön, vaikka kello olisi sata ja jokainen valo Hervannan opiskelija-asunnoissa olisi sammunut. Otat sen käyttöön näillä neljällä ohjeella.

  1. Tee heti ensimmäinen asia, mikä pakottaa sinut palaamaan aiheeseen huomenna. Älä nuku asian päälle, aamulla idea tuntuu tyhmältä, mikäli et ole tehnyt sille jotain edellisenä iltana! Ilmoita sen Facebookissa, kerro se kaverille, tee ilmoitus julkiseksi, ihan mitä tahansa, mutta herätä se eloon välittömästi.
  2. Kirjoita ylös ne asiat, mitkä aktiivienergian aikana sinulle tästä käynnistämästäsi asiasta nousevat. Kerro ne niin mahtipontisesti kuin mahdollista. Lue nämä aamulla, kun heräät! Joskus idea ei tunnukaan enää niin hyvältä ajatukselta aamulla. Tästä ajatuksesta huolimatta, jatkat asian eteenpäin viemistä. Aamussa on aina mukana tusina vienosti hymyilevää inhorealismia, joka yrittää todistaa sinulle, että ei tule onnistumaan ja millä ajalla tämänkin tekisit. Potkaise sitä mahdollisimman yllättävällä kiertopotkulla ja jatka vaiheeseen 3.
  3. Tee karkea toimintasuunnitelma seuraavana aamuna, silloin olet kuitenkin hyvin maadoitetussa tilassa ja pystyt katsomaan omaa aikatauluasi konkreettisin silmin.
  4. Päätä kuinka pitkään aiot kokeilla tätä ideaa, ennen kuin päätät, oliko tämä sittenkään hyvä idea!

Siinä se on, kuinka nopeasti itse uskallat lähteä hyödyntämään aktiivienergiaa?

Loppuun pieni varoitus

Aktiivienergia saattaa aiheuttaa riippuvuutta, kun asiat alkavat tapahtumaan, sinut voi vallata hyvänolon tunne onnistumisesta ja haluat saada tämän tunteen aina uudelleen ja uudelleen.

Muut saattavat katsoa sinua kieroon, sillä olet astumassa todellisten haaveittesi toteutuskoneeksi. Tämä ei käy päinsä erityisesti täällä Suomessa.

Saatat alkaa tapaamaan tämän myötä mitä uskomattomampia ihmisiä, jotka myös hyödyntävät aktiivienergiaa elämässään. Tästä saattaa muodostua hedelmällistä yhteistyötä ja uusia menestystarinoita.