Onko työpaikallasi sirkus vai sirkus

Olen ihaillut tämän päivän toimistoni lähelle rakentuvaa oikeaa Sirkusta. Aivan käsittämättömän upeaa ja organisoitunutta toimintaa. Klo 9 pystyssä ei ole juuri mitään, kentällä on suuri määrä erilaisia kuorma-autoja ja rekkoja ja järjetön vipinä ihmisistä, eläimiä haukkaamassa raitista ilmaa.

Klo 12 kaikki valmiina, viimeisintä kylttiä ja lipunmyyntikojua myöden. Ei voi muuta sanoa kuin että respect. En tietenkään tiedä heidän sisäisestä järjestyksestään, mutta kuitenkin jotain on pakko olla kunnossa, että tällainen on mahdollista.

Mistä ihmeestä on sanonta ”onko teilläkin kauhea sirkus töissä” on saanut alkunsa? Se, mitä minä näin oli rentoa, keskittynyttä ja työturvallisuuden huomioon ottavaa hyvää meininkiä. Jengiä ilmeisesti on noin 100 henkilöä järjestämässä tätä, rakentajia, taiteilijoita, orkesterin jäseniä, esimiehiä, eläintenhoitajia ym. En voinut olla miettimättä, että mihin työnkuvaan itseni näkisin. Eikä ole vaikea arvata, että esiintyvien taiteilijoiden porukka olisi minulle kaikkein kutsuvin.

Tästä eteenpäin lanseeraan seuraavan sanonnan: ”Oispa meilläkin töissä niin kuin sirkuksessa” tai ”nyt kyllä tehdään meillekin tuollainen sirkusmeininki”.