Kerran kipinöitä, aina kipinöitä…

Olen saanut kunnian auttaa erilaisia yrittäjiä kehittämään heidän liiketoimintojansa ja sparrata yrittäjiä omassa yrittäjyydessään ja olenkin tehnyt saman havainnon aina uudelleen. Jokaisella yrittäjällä on ollut ”the” kipinä jossain vaiheessa.

Joillakin yrittäjillä se on ollut voimakkaana yrityksen alkumatkalla, joillakin se pilkahtelee välillä esille ja jotkut nauttivat kipinän ihanasta voimasta edelleen päivittäin työssänsä. Tämä on kuitenkin kaikille yhteistä, kipinä! Tunne siitä, että oma idea, oma palvelu, omat tuotteet ovat parasta, mitä asiakkaat voivat saada. Kipinä siitä, että luottaa omaan kykyynsä, lahjakkuuteensa tehdä käänteentekeviä muutoksia maailmassa.

Miksi sitten jotkut kadottavat sen matkalla? Yrittäjyyden monimuotoinen ja haastavakin matka vie usein mennessään ja työmäärä saattaa viedä ajanhallinnan niin kokonaan, että kipinä unohtuu, sille ei ole yksinkertaisesti aikaa. Kipinälle voi tulla myös kyyniseksi, jos se päästä liian kauaksi yrittäjyydessään ja elämässään. Kipinää pitää ruokkia, mitä useammin sen parempi. Usein yrittäjä joutuu tekemään paljon sellaisia rutiinitöitä ja askareita, jotka eivät ole sitä parasta asiaa yrittäjyydessä, sitä miksi yrittäjiksi on päätetty lähteä alunperin, vaan enemmänkin ”nämä on nyt vaan tehtävä” kohdassa. Yrittäjyys saattaa tuntua myös hyvin raskaalta, jos niitä asioita, mistä kipinä on lähtenyt, on liian vähän, saatika jos niitä ei ole lainkaan jäljellä.

Minä uskon, että tämä kipinä on herätettävissä uudelleen. Ja kun sen tuntuu taas kumpuavan  jokaisesta solusta lähtien, niin tietää, että maailma on jälleen auki ja kaikki on mahdollista. Tällä voiman tunteella on todellakin rajattomat mahdollisuudet viedä omaa yritystään minne vain haluaakaan. Miksi sitä ei sitten herättäisi uudelleen?

Tässä on minun kipinäni, paloni ja roihuni! Auttaa sytyttämään tätä tunnetta uudelleen yrittäjissä ja auttaa ohjaamaan se niin, että matka menestykseen on vaan vääjäämätön. Ja mikä tärkeintä menestyksen määrittely on jokaisen yrittäjän itse määrittämä. Ei yhteiskunnan, yleisten normien tai liikevaihdon määrittämää, vaan yrittäjän oman hyvinvoinnin ja tavoitteiden pohjalta luotua menestystä.

Älä anna kipinän sammua, muista antaa sille välillä polttoainetta ja annan roihuta, kun on sen aika.

Mikäli kipinän sytytys tuntuu vaikealta, soita minulle ja siitä se lähtee, matka mahdottomasta mahdolliseen.

Kipinöivää yrittäjäpäivää teille kaikille loistaville yrittäjille!